RTV Drenthe | 8 november 2022

Rechtbank behandelt zaak drugshandel en fraude rondom paardenfokbedrijf Assen

De 51-jarige eigenaar van een paardenfokbedrijf in Assen en twee vrouwen (71 en 46), eveneens uit Assen, moeten vandaag voor de rechtbank verschijnen voor drugs- en wapenbezit, fraude en witwassen.

De politie viel in 2018 de paardenfokkerij en tien andere panden in Assen, Roden, Steenwijk, Amstelveen en Amsterdam binnen. De agenten vonden driekwart miljoen euro aan cash geld, en ze vonden hennep en vuurwapens. De zaak Engill, de naam van dit langlopend drugsonderzoek, wordt inhoudelijk behandeld. De rechtbank trekt twee dagen uit voor de behandeling van de zaak.

Ander onderzoek
Het onderzoek Engill wordt ook gelinkt met een ander witwas- en drugsonderzoek in Amsterdam. Ook daarin komt de eigenaar van de paardenfokkerij in beeld. Hij en zijn broer bezochten meermalen een woning in Amsterdam, die door een man uit Appingedam werd gehuurd. De Damster (40) werd in februari 2021 door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot twee jaar cel voor het witwassen van ruim 200.000 euro en 1,5 miljoen Deense Kronen (2 ton euro).
Tijdens de doorzoeking van de woning in Amsterdam in 2018 vonden de agenten geld en wapens met munitie. Uit de in beslag genomen administratie bleek dat er dure goederen, waaronder wagens, waren aangeschaft van illegaal verkregen geld. In de telefoon van de man uit Appingedam stonden contacten met de onderwereld. De eigenaar van de fokkerij en zijn twee jaar oudere broer kwamen in 2016 en 2017 al bij justitie in beeld, maar werden niet vervolgd.

Schietincident
Begin juli kwam de paardenfokkerij aan de Witterweg opnieuw bij politie in beeld. Deze keer vanwege een schietincident. Een 21-jarige Assenaar werd aangehouden voor wapenbezit, maar zit niet meer vast. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie liet onlangs weten dat het onderzoek naar dit schietincident nog volop in gang is. Er kan nog niets worden gezegd over een mogelijke link met de zaak Engill, zei de woordvoerder.

ARTIKEL BEKIJKEN

STYX

ADVOCATEN

Uw straf- of aanverwante zaak is bij ons in de juiste handen. Vanuit onze vestiging in Amsterdam staan wij verdachten bij in heel Nederland. Het belang van de cliƫnt staat bij ons altijd voorop. Wij streven naar een moderne en vlotte aanpak van uw zaak, waarbij kwaliteit en persoonlijke aandacht voorop staan.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen en hoor direct in heldere taal wat wij voor u kunnen betekenen.

Disclaimer: De auteursrechten op de inhoud van deze website behoren toe aan STYX Advocaten, tenzij expliciet anders is vermeld. Aan de op de website opgenomen en via de links te ontsluiten informatie kunnen geen rechten worden ontleend. STYX Advocaten heeft aan het opstellen van de inhoud van de pagina’s de nodige zorg besteed. Desondanks is het mogelijk dat de site onvolledig is of onjuistheden bevat. STYX Advocaten aanvaardt daarvoor geen enkele aansprakelijkheid. STYX Advocaten aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, hoegenaamd ook, direct of indirect veroorzaakt door de inhoud van de site of de inhoud van de pagina’s die door externe links beschikbaar zijn.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen en hoor direct in heldere taal wat wij voor u kunnen betekenen.