AT5 | 7 februari 2023

Zanger Davy M. langer vast voor poging doodslag op ex-vriendin, noemt het zelf een ongeval

De Amsterdamse zanger Davy M. blijft langer vastzitten. Dat bepaalde de raadkamer van de rechtbank vandaag. Justitie verdenkt hem van poging tot doodslag, poging tot zware mishandeling en het voorhanden hebben van een vuurwapen met bijbehorende munitie. Hij werd 21 januari aangehouden.

M. moet in afwachting van zijn proces in ieder geval nog zeker 30 dagen in voorlopige hechtenis blijven. De Amsterdammer werd eind januari aangehouden in zijn woning op Zeeburgereiland en wordt ervan verdacht met een gasrevolver te hebben geschoten op zijn ex-vriendin. Ze raakte daarbij gewond, de aanleiding en de precieze toedracht van het incident zijn onbekend.

‘Ongeluk’
De advocaat van Davy M., Ruben den Riet, laat in een reactie weten dat het schietincident een ongeluk was. “In de visie van de verdediging is er sprake van een tragisch ongeval, waarbij uitdrukkelijk geen opzet in het spel is. Daarbij gaat het om een gasrevolver, en niet om een ‘echt’ vuurwapen. Dit wapen geeft wel een knal, maar schiet geen projectiel af. Het een en ander ligt dus een stuk genuanceerder.”

Gehoorschade en brandwond
De advocaat van de ex-vriendin van M., Cees Nierop, laat namens haar weten dat zij verklaard heeft dat er richting haar is geschoten en dat het volgens haar géén ongeluk was. De vrouw hield ook letsel over aan het incident. “Zij is naar het OLVG gebracht en daar is ernstig letsel vastgesteld, gehoorschade en een brandwond in het gezicht”, aldus de advocaat.

ARTIKEL BEKIJKEN

STYX

ADVOCATEN

Uw straf- of aanverwante zaak is bij ons in de juiste handen. Vanuit onze vestiging in Amsterdam staan wij verdachten bij in heel Nederland. Het belang van de cliënt staat bij ons altijd voorop. Wij streven naar een moderne en vlotte aanpak van uw zaak, waarbij kwaliteit en persoonlijke aandacht voorop staan.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen en hoor direct in heldere taal wat wij voor u kunnen betekenen.

Disclaimer: De auteursrechten op de inhoud van deze website behoren toe aan STYX Advocaten, tenzij expliciet anders is vermeld. Aan de op de website opgenomen en via de links te ontsluiten informatie kunnen geen rechten worden ontleend. STYX Advocaten heeft aan het opstellen van de inhoud van de pagina’s de nodige zorg besteed. Desondanks is het mogelijk dat de site onvolledig is of onjuistheden bevat. STYX Advocaten aanvaardt daarvoor geen enkele aansprakelijkheid. STYX Advocaten aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, hoegenaamd ook, direct of indirect veroorzaakt door de inhoud van de site of de inhoud van de pagina’s die door externe links beschikbaar zijn.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen en hoor direct in heldere taal wat wij voor u kunnen betekenen.